søndag den 23. oktober 2011

jubii

så fik jeg afleveret min første bestilling på kager :-)
 Havde fået en bestilling på 2 kager en Coca Cola kage og en Tuborg kage. Modtageren vidste dog kun at der var bestilt kager, ikke i hvilket design. Colakagen har jeg prøvet før så der vidste jeg hvad jeg ville gøre... Men Tuborgkagen satte straks de små grå på arbejde... skulle man lave en flaskekage? skulle det være kapslen? eller hvad.... Var i vores lokale brugs og smugkikke og indrømmet tog squ også et par billeder af en tuborgøl... Hvis der var nogen der så det, har de sikkert tænkt deres ;-) snakkede også lidt med en kollega, der også leger lidt med kage... Nå men jeg endte med at lave mærkaten fra øllen til kagen... 
De første skitser var jeg ikke tilfredes med, men da først ideen var der så ja så gik det raskt derudaf og var heldigvis ikke så svært alligevel, her er jeg kommet igang med mærket ... Hurra for alle de ting jeg har til at lave kort med, de var dælme dejlige at have liggende :-)
ja der er et stykke endnu inden den er færdig...

Er faktisk helt vild med detaljerne, syntes selv jeg er sluppet godt fra det. Men det tager tid, er rigtig glad for at det faldt i efterårsferien :-)
 Her er colakagen:
Skriften og pynten er med RI ( Royal Icing)
Nå men jeg havde også lyst til at lave en overraskelse til herren der blev 40.
Så efter en tur på nettet for at se nærmere på den kage jeg havde i tankerne, var beslutningen taget. Han skulle da have en brystkage, boobs....
 Og de var helt vildt sjove at lave, også fordi de ikke vidste at de fik dem :-).
her under opsmørring
Alle kagerne er opsmurt med noget jeg aldrig har prøvet før, IMBC Italian Meringue Buttercreme, det er altså bare en god smørcreme.. Ikke svær at lave ( når bare man har en køkkenmaskine, hvilket jeg ikke er den heldige ejer af... endnu altså.... men så er det godt at svigermor havde en stående jeg måtte låne )og meget nem at arbejde med.. Godte har en rigtig god opskrift og et godt link til you tube, http://www.godte.net/ og en masse andet godt og en fantastisk måde at skrive på. Tjek hendes side ud :-)
Brystkage
Brystkage

Så er der kommet fondant og sølvsukkerkugler på... De er squ okay af en første gang at være... ;-) Fik også lavet en tatoo på det ene bryst, med modtageres navn og alder.
Han blev så glad for dem at han næsten rødmede :-D  hahaha det var det hele værd...
3 på stribe og alle skulle have billeder :-) intet kunne have gjort mig mere glad....
Ja sådan så de ud... Cola kagen: hjemmelavet lysbund, hindbærmousse, tobleronecreme og mudcakebund.Tuborgkagen: lysbund, pæremousse, toms skildpaddecreme og mudcakebund. Brysterne havde begge dele. 
Mudcake opskrift
til rundform 25 cm eller firkant 22*22 cm.

250 g smør
250 g mørk chokolade (lys kan også bruges)
8 tsk insant kaffe ( bruger jeg ikke)
180 ml vand
Smeltes i en gryde ved svag varme
150 g self raising mel ( 215 g mel, 2½ tsk bagepulver og 3/4 tsk fint salt, blandet godt evt. gennem en sigte. Laver selv dobbelt portion, så har jeg til senere, gemmes i lufttæt bøtte)
150 g mel
60 g kakao
½ tsk natron
sigtes sammen i en skål, tilsæt
550 g sukker til melblandingen og rør godt sammen.
4 æg
8 tsk neutral olie ( fx rasp)
125 ml kærnemælk
piskes let sammen med en gaffel i en skål, tilsæt mel og chokoladeblanding og rør sammen med en dejskraber. Sørg for at der ikke er melklumper i.
Dejen hældes i en form beklædt med bagepapir, bagepapiret skal nå over kanten på formen, da kagen hæver meget.
Bages ved 160 grader alm. ovn i 1t og 45 min midt i ovnen. Det er vigtigt at kagen får ro i ovnen, hop ikke ved siden af ovnen og vent med at kikke til den har fået 1½ time. Herefter afkøles kagen, pakkes i film og så i køleskabet... Den har rigtig godt at at vente et par dage på køl før brug, er meget konfektagtig. Har selv prøvet at lave en hel kage kun med mudcake og det var over the top.. Puha den landede meget hårdt.. Så jeg vil kun bruge den som et lag i en kage, men det er den også rigtig god til :-) Og hvis uheldet er ude og den skvatter sammen i ovnen, så kan den stadig bruges :-)

Toblerone/ skildpadde / chokolade creme:
rækker til ca 1 lag i en rund 26 cm kage

200 - 300 g toblerone/ chokolade eller 5 store skildpadder
2½ dl piskefløde

Chokoladen hakkes groft og puttes i en gryde med fløden og varmes op ved svag varme og under omrørring. Høld blandingen i en skål og afkøl på bordet for derefter at sætte den på køl. Kan laves dagen før og skal bare piskes op når den skal bruges, men pisk ikke for meget, så skiller, den skal være cremet, tag evt de sidste piskeslag med håndkraft...

Lys lagkagebund. 24 cm form

4 æg
2 dl sukker
piskes skummende
1 dl kartoffelmel
1 dl mel
2 tsk bagepulver
sigt de tørre ingredienser i æggemassen og rør varsomt sammen.
Hæld det i en smurt/papirklædt form, bage ved 175 gr alm ovn i ca 35 min.
Lad den afkøle, vent gerne med at dele den til næste dag og hvis den laves meget forud, så frys den når den er afkølet og tag den op, læg på køl dagen før den skal bruges..

Ja det var lige lidt for nu, pas på jer selv kommer snart igen :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar