søndag den 2. juni 2013

Konfirmation

Så er der billeder af konfirmationskagen :)
Var en ordentlig bandit af en kage, men rigtig sjovt at lave.
Mathias store passion er traktor og lastbiler, derfor blev næsten al pynten lavet som logoer. Det var sjovt at sidde og nørde med.
Jeg havde fra starten en ide om at kagen skulle ligne et skrivebord, med tastatur, mus og skærm og lidt pynt ved siden af..


Er selv ret stolt af den :)
 Køerne er fordi han arbejder hos en landmand og kænguruen  fordi han gerne vil til Australien engang.
Den indeholder  1 mudcakebund, 2 lysebunde, skildpaddecreme og passionsfrugtmousse.. Den er smurt op med en alm smørcreme. Skærmen er af pap. Den er bradepandestørrelse.
Tastaturet og musen er lavet at RKT ( rice krispies treats). Det er første gang jeg har arbejdet med det men ikke sidste.
RKT laves sådan:
250 g skumfiduser
40 g smør
175 g Rice krispies

Smelt smørret ved svag varme. Tilsæt skumfiduserne og rør til det er smeltet, tilsæt RK og rør til det er godt blandet. Det er rigtig klistret, smurte derfor min grydeske ind i lidt olie inden den kom i gryden og brugt handsker ligeledes smurt med lidt olie da jeg skulle forme det. Det er nemmest at forme når det lige har stået et øjeblik at kølet.  Er man ikke tilfreds med kanter osv, kan det bare skæres til med en skarp kniv.. ungerne skal nok hjælpe med at spise evt rester :) det smager faktisk godt. stilles på køl indtil brug, da der jo er smør i.
Smurte dem op med smørcreme for at få en pæn overflade og overtrak dem med fondant.

Skildpaddecreme:
5 store skildpadder fra Toms
2½ dl piskefløde

hak skildpadderne groft og put i en gryde med fløden, smelt chokoladen i fløden, uden at det koger og under omrøring. Hældes i en skål, lad det køle ved stuetemp. derefter sættes det på køl til næste dag. Piskes op, husk at holde øje med at det ikke skildre, fyldes i kagen :) passer til et lag i en alm rund kage. Til  konfirmationskagen havde jeg ganget den op med 3.

Slut for i dag, har mere at fortælle så vender snart tilbage. Pas på jer selv

Ingen kommentarer:

Send en kommentar